Vision
- Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket.
- Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten.
- Kokkelandsholdet vil fremme kendskabet til dansk gastronomi - både nationalt og internationalt.
- Kokkelandsholdet skal inspirere til en god madkultur blandt danskere.
Mission
- Kokkelandsholdet – Senior, Junior og Cateringlandsholdet – deltager i videst mulig omfang i nationale og internationale konkurrencer.
- Deltagerne på holdet skal til enhver tid være de fremmeste eksponenter for kvalitet, gastronomisk faglighed og innovation.
- Deltagerne skal individuelt og som hold agere rollemodeller for branchen og bidrage til fornyelse af smag, kvalitet, faglighed og oplevelse i dansk gastronomi og øge interessen for gastronomuddannelsen i Danmark.
Målsætning
- Kokkelandsholdene skal være blandt de dygtigste i verden. Gennem hård træning og engagement skal de sikre topplacering ved internationale konkurrencer.
- Holddeltagerne skal udover at forbedre deres kompetencer bidrage til sammenhold og en positiv, motiverende holdånd. Den faglige stolthed skal kendetegne branchen.
- Holdenes resultater skal skabe interesse for faget og tiltrække unge talenter.
- Kokkelandsholdet ønsker et tæt samarbejde med interessenter på fødevareområdet og lægger især vægt på samarbejde og koordinering med de øvrige aktører inden for gastronomien.
- Maden skal tilberedes af råvarer af høj kvalitet gerne lokale, danske produkter, ligesom madspild skal undgås.
- Det er en vigtig målsætning for Kokkelandsholdet at kommunikere madens og måltidets betydning for danskernes velvære, sundhed og samvær.
Økonomi
Der er mange omkostninger forbundet med træning, deltagelse i konkurrencer og andre arrangementer. Kokkelandsholdet er derfor afhængig af en stærk støtte fra sponsorer, offentlige tilskud og frivillige, der leverer en stor arbejdsindsats.