Vision

  • Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket.
  • Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten.
  • Kokkelandsholdet vil fremme kendskabet til dansk gastronomi - både nationalt og internationalt.
  • Kokkelandsholdet skal inspirere til en god madkultur blandt danskere.

 

Mission

  • Kokkelandsholdet – Senior, Junior og Cateringlandsholdet – deltager i videst mulig omfang i nationale og internationale konkurrencer.
  • Deltagerne på holdet skal til enhver tid være de fremmeste eksponenter for kvalitet, gastronomisk faglighed og innovation.
  • Deltagerne skal individuelt og som hold agere rollemodeller for branchen og bidrage til fornyelse af smag, kvalitet, faglighed og oplevelse i dansk gastronomi og øge interessen for gastronomuddannelsen i Danmark.

 

Målsætning

  • Kokkelandsholdene skal være blandt de dygtigste i verden. Gennem hård træning og engagement skal de sikre topplacering ved internationale konkurrencer.
  • Holddeltagerne skal udover at forbedre deres kompetencer bidrage til sammenhold og en positiv, motiverende holdånd. Den faglige stolthed skal kendetegne branchen.
  • Holdenes resultater skal skabe interesse for faget og tiltrække unge talenter.
  • Kokkelandsholdet ønsker et tæt samarbejde med interessenter på fødevareområdet og lægger især vægt på samarbejde og koordinering med de øvrige aktører inden for gastronomien.
  • Maden skal tilberedes af råvarer af høj kvalitet gerne lokale, danske produkter, ligesom madspild skal undgås.
  • Det er en vigtig målsætning for Kokkelandsholdet at kommunikere madens og måltidets betydning for danskernes velvære, sundhed og samvær.

 

Økonomi

Der er mange omkostninger forbundet med træning, deltagelse i konkurrencer og andre arrangementer. Kokkelandsholdet er derfor afhængig af en stærk støtte fra sponsorer, offentlige tilskud og frivillige, der leverer en stor arbejdsindsats.