Kokkelandsholdet har ået ny trainee

Vores nye trainee, Fødevareminister Dan Jørgensen, udviste gode talenter og talegaver, da han gav en hånd med uddeling af smagsprøver under Kulturnatten.

Vi uddelte 2 x 3000 smagsprøver vi smagsprøver på almindelige frikadeller med kartoffelsalat og frikadeller med kartoffelsalat lavet efter nøglehulskriterierne (mindre fedt, sukker, salt og mere grønt og magert kød).

 

Her er opskriften på de sunde frikadeller og kartoffelsalaten:

Frikadeller som opfylder nøglehulskriterier (ca. 25 stk. á 70 gr.)

850 gr. Hakket kalv/flæsk 7 % fedt

2 æg

16 gr. salt

2 gr peber

4 gr. allehånde

100 gr. revet kartoffel

150 gr. revet gulerod

150 gr. revet pastinak eller persillerod 

115 gr. hakket løg

65 gr. havregryn

1 - 2 dl. mælk/vand – til rigtig konsistens.

 

Kartoffelsalat som opfylder nøglehulskriterier (ca. 3 kg. færdig salat)

500 gr. Skyr.

80 gr. mayonaise

30 gr. dijonsennep

30 gr. grov sennep.

14 gr. salt.

7 gr. citron saft.

14 gr. sukker.

3,3 gr. kværnet peber.

1 bundt klippet purløg

500 gr. grønne ærter

1,8 kg. Baby kartofler.

Kogt, skåret i kvarte.