De 2 kokkelandshold har siden 2005, uden sammenligning, været den største talentudvikler inden for dansk gastronomi. Tidligere medlemmer af Kokkelandsholdene er i dag topfigurer i den danske restaurantverden, hvor f. eks. Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager, Torsten Schmidt, Ronny Emborg, Rasmus Munk,Kenneth Hansen m. fl. nyder stor anerkendelse i ind- og udland.
Om få år vil det være de nuværende medlemmer, der sætter dagsordenen på det gastronomiske område i Danmark og bliver hermed en vigtig faktor i at fastholde og øge branchen og fagets image og omdømme.

Det danske kokkelandshold er en samling af energiske, innovative ildsjæle, der brænder for gastronomi og som går udfordringer i møde med gåpåmod og højt humør.

Selvom deltagelsen på Det danske kokkelandshold er ulønnet, bruger alle teamets medlemmer en stor del af deres fritid på arbejdet med at sikre holdene gode placeringer ved anerkendte internationale holdkonkurrencer.
At H.K.H. Prins Joachim har valgt at være protektor for Det danske kokkelandshold er derfor til meget stor ære og støtte for holdet. Det giver ekstra energi, når der skal trænes til langt ud på natten og alt skal gennemgås for 25. gang.

Juniorlandsholdet

Juniorlandsholdet er samlet af gastronomiske profiler under 23 år. Holdet udtages med fokus på de store konkurrenceår, og har netop vundet guld og sølv ved Culinary Olypic Games 2016. Juniorholdet fik en 5. plads i den samlede konkurrence.

Næste store konkurrence er VM i Luxemburg i 2018. 

Når de passerer de 24 år vil de da have mulighed for at blive inviteret til prøve på seniorholdet, hvis deres udvikling gennem juniorforløbet taler for det.

Juniorlandsholdet træner på Hotel og Restaurantskolen i Silkeborg med Dennis Rafn som coach.

Seniorkokkelandsholdet

Seniorkokkelandsholdet er holdet, der forsvarerede de danske farver ved Culinary Olympic Games 2016 i Erfurt, Tyskland. Flot Guld- og sølvmedalje og en samlet 3. plads i det varme køkken.

Brutto holdet består af ca. 15 personer og er som udganspunkt sat for en periode på 4 år. Der kan dog forekomme løbende udskiftninger, da målet i hele perioden er at stille med det stærkest hold.

Næste mål for holdet er VM i Luxemburg 2018. Gennem denne periode vil holdet deltage i forskellige internationale konkurrencer og arrangementer som træning frem til VM.

 

Se filmene fra OL 2012 og fornem stemningen